Υπηρεσίες Δημιουργίας

Παρόλο που η αγορά ενός εκτυπωτή τριών διαστάσεων έχει γίνει πολύ πιο προσιτή τα τελευταία χρόνια, το κόστος παραμένει αρκετά υψηλό για το μέσο χρήστη. Ο χρόνος που απαιτείται για την εκμάθηση λειτουργίας ενός 3D εκτυπωτή είναι συνήθως απαγορευτικός και η ποιότητα του αποτελέσματος είναι συχνά χαμηλότερη των προσδοκιών. Στην ENOWORX, έχοντας την απαραίτητη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορούμε να σας προσφέρουμε υπηρεσίες πρωτοτυποποίησης υψηλής ποιότητας με χαμηλό κόστος.

3D Εκτύπωση (3D Printing)

Ο όρος 3D εκτύπωση περιλαμβάνει διάφορες τεχνολογίες ή τεχνικές προσθετικής κατασκευής που διαφοροποιούνται κυρίως βάση των υλικών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και του τρόπου με τον οποίο γίνετε η επεξεργασία των υλικών αυτών. Για τις υπηρεσίες μας χρησιμοποιούμε δύο από τις τεχνολογίες αυτές, την FDM (Fused Deposition Modeling) και την SLA (Stereolithography). Η επιλογή της τεχνολογίας γίνετε με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές, της αισθητικής αλλά και τη δυνατότητα μετέπειτα επεξεργασίας του αντικειμένου.

Η 3D εκτύπωση είναι ο πλέον εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος μικρής κλίμακας παραγωγής αντικειμένων και κατασκευής πρωτοτύπων. Οι εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι πραγματικά απεριόριστες!

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να κατασκευάσετε μέρη από ένα ρομποτικό μηχανισμό τότε απαιτείται η χρήση στιβαρών, ανθεκτικών και πιθανώς μη αγώγιμων υλικών όπως το πλαστικό τύπου PLA ή ABS. Τα υλικά αυτά εκτυπώνονται με τη μέθοδο FDM. Εάν πάλι επιθυμείτε να δημιουργήσετε το πρωτότυπο ενός κοσμήματος που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διεργασίες χύτευσης τότε είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών ρητίνων που μπορούν να 3D εκτυπωθούν μέσω της Στερεολιθογραφίας (SLA).

3D Σάρωση (3D Scanning)

3D σάρωση, η αλλιώς 3D ψηφιοποίηση, είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα πραγματικό φυσικό αντικείμενο μετατρέπεται σε ένα ακριβές 3D μοντέλο. Η τεχνολογία αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα πιστό ψηφιακό αντίγραφο του σχήματος και της γεωμετρίας του αντικειμένου, γρήγορα και με εξαιρετική ποιότητα. Το μοντέλο αυτό μπορείτε έπειτα να το επεξεργαστείτε με κάποιο λογισμικό σχεδίασης/μοντελοποίησης ανάλογα με τις ανάγκες της εφαρμογής σας.

Σχεδίαση 3D Μοντέλου (3D Modelling)

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημαντικότητα της εύκολης και άμεσης επικοινωνίας για μια άψογη συνεργασία. Με αυτό σαν δεδομένο προσπαθούμε να κατανοήσουμε πλήρως τις απαιτήσεις της εφαρμογής σας ώστε να αποτυπώσουμε με ακρίβεια ότι υπάρχει στη φαντασία σας. Συνεργαζόμαστε με έμπειρους επαγγελματίες που έχουν πάθος να δημιουργούν με ακρίβεια και συνέπεια. Τα μοντέλα που σας παρέχουμε σχεδιάζονται με πιστότητα λαμβάνοντας υπ' όψιν τους περιορισμούς και τις δυνατότητες της κάθε τεχνολογίας εκτύπωσης. Ανεξάρτητα από το αν το μοντέλο θα χρησιμοποηθεί σε κάποια από τις διαδικασίες ταχείας προτοτυποποίησης, το αποτέλεσμα είναι πάντα καλαίσθητο και πλήρως εναρμονισμένο με τις προδιαγραφές σας.

Εφόσον έχετε έτοιμο το 3D μοντέλο που θέλετε να εκτυπώσετε αναλαμβάνουμε να κάνουμε τους απαραίτητους ελεγχους για την καταλληλότητα εκτύπωσης του μοντέλου επεμβαίνοντας στα σημεία που τυχόν χρειάζονται επιδιόρθωση, χωρίς όμως να αλλοιώνεται το αρχικό σχέδιο.

Στην περίπτωση που επιλέγεται να δημιουργήσετε εσείς το 3D μοντέλο τότε μπορούμε να παρέχουμε πληροφορίες και συμβουλές σχεδίασης ανάλογα με την τεχνολογία εκτύπωσης που προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε. Είναι σημαντικό να υπάρχει εξοικείωση με τις τεχνολογίες αυτές ώστε να μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε στα σχέδια σας τεχνικές βελτιστοποίησης για ένα άρτια εκτυπώσιμο αντικείμενο.

Κοπή-Χάραξη με Laser (Laser Cutting-Engraving)

Με τη χρήσης μιας πολύ λεπτής δέσμης laser μπορούμε να κόψουμε η/και να χαράξουμε με μεγάλη ακρίβεια υλικά όπως: Ακρυλικό Plexiglass ABS Ξύλο Ύφασμα Δέρμα Χαρτί-Χαρτόνι Φελλό Σιλικόνη Γυαλί (Χάραξη μόνο) Η τεχνολογία κοπής με λέιζερ είναι μια καλή και οικονομική εναλλακτική για κατασκευές που τα υλικά της 3D εκτύπωσης δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της εφαρμογής σας. Φυσικά έχετε τη δυνατότητα να συνδυάσετε τις δυο τεχνολογίες.

Μείνετε ενημερωμένοι

για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης, καταχωρώντας το email σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

ENOWORX

+30 693 206 9711

Φόρμα επικοινωνίας

Facebook Twitter G+ Linkedin Pinterest RSS