Τρισδιάστατα εκτυπωμένα βιβλία για παιδιά με διαταραχές όρασης

Ένα κλασικό αμερικάνικο παιδικό παραμύθι, το «Goodnight room, goodnight moon. Goodnight cow jumping over the moon...» κυκλοφορεί πλέον στην αγορά σε μία τρισδιάστατη εκδοχή, εκτυπωμένη με τρισδιάστατο εκτυπωτή από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Το παραμύθι σε αυτή τη μορφή προορίζεται για τα παιδιά με προβλήματα όρασης και τις οικογένειές τους, αφού τους επιτρέπει να αγγίξουν τα αντικείμενα στην ιστορία – όπως την αγελάδα που πηδά πάνω από το φεγγάρι!

Η ιδέα των απτών αντικειμένων στα εικονογραφημένα βιβλία δεν είναι κάτι καινούριο. Το καινούριο είναι πως η τρισδιάστατη εκτύπωση γίνεται πιο διαδραστική και πιο προσιτή σε γονείς και δασκάλους παιδιών με προβλήματα όρασης. Τα 2D γραφικά μετατρέπονται σε 3D, σε κατάλληλη κλίμακα, ώστε να είναι αντιληπτά τα αντικείμενα που αναπαριστώνται από τα παιδιά με προβλήματα όρασης. Στην ιδανική περίπτωση, στο άμεσο μέλλον, ένας γονέας θα μπορούσε να επιλέξει ένα οποιοδήποτε άλλο βιβλίο ή παραμύθι, να τραβήξει φωτογραφία μιας σελίδας, να στείλει τη φωτογραφία σε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή, ο οποίος στη συνέχεια θα μπορούσε να εκτυπώσει ένα τρισδιάστατο βιβλίο αφής.

Ο στόχος είναι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι υποστηρικτές των παιδιών με προβλήματα όρασης να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το λογισμικό και τους τρισδιάστατους εκτυπωτές για να εκτυπώνουν τα βιβλία των δικών τους παιδιών. Δεδομένου ότι κάθε παιδί μπορεί να έχει διαφορετικά θέματα με την όρασή του και δεν μαθαίνει braille πριν την ηλικία των 6 ετών, η ιδέα είναι πως το κάθε βιβλίο θα καλύπτει τις δικές του μοναδικές ανάγκες.

Πηγή: colorado.edu

Μείνετε ενημερωμένοι

για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης, καταχωρώντας το email σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

ENOWORX

+30 693 206 9711

Φόρμα επικοινωνίας

Facebook Twitter G+ Linkedin Pinterest RSS